«Рак» оорусун пайда кылуучу тамак-аш кайсы?

Учурдун көйгөйүнө айланган рак оорусуна бир канча себептер бар. Ракты пайда кылган тамак-аштар кайсылар?

Таттуу кошулган кошулмалар

Таттуу кошулган кошулмаларды көп колдонуудан оолак болуңуз.

Желим баштыктагы тамак-аштар

Желим баштыктагы тамак-аштар дагы ракты пайда кылуучу азыктарга кирет. Мисалга, чипсы жана башкалар

Кайра иштетилген эттердин түрмөгү

Сосиска жана колбаса сыяктууларда ашыкча туз жана химиялык кошулмалар көп болгондуктан, алар дагы рак оорусунун пайда болушуна себеп болот.

Ышталган тамак-аштар

Ышталган тамак-аштар ашказан рагына түрткү болот.

Майда кызартылып бышырылган тамак-аштар

Мисалга, шекер кошулган жана камырдан жасалган тамак-аштар.

Алкоголь ичимдиги

Башка тамак-аштар сыяктуу алкоголду ашыкча колдонуу боор жана кекиртек рак оорусуна себеп болот.

Курамында шекер көп болгон тамак-аштар

Мисалга, даяр газдалган жана мөмө-жемиш кошулган суусундуктар, кондитердик азыктар жана башкалар

Тамеки

Тамеки дагы ар түрдүү рак оорусуна пайда кылууга себеп болот.

Кызартылып куурулган картошка

Майга өтө кызартылып куурулган картошка дагы рак оорусун пайда кылганга себеп болот.

БУЛАК:  zaman.kg

Аргумент.kg
Жооп калтыруу